wiza-partnerska-do-australii-small

Jeśli chcą Państwo osiedlić się w Australii, by dołączyć do partnera/partnerki, którzy są obywatelami Australii lub mają w Australii stały pobyt, należy wystąpić o wizę partnerską do Australii.

Pod pojęciem „partner” rozumiemy:

  • Współmałżonka/Współmałżonkę – męża, żonę lub partnera de facto (konkubinat). 
  • Narzeczony/Narzeczona – obie strony muszą się znać osobiście oraz mieć szczerą chęć wstąpienia w związek małżeński w Australii. 
  • Zależny partner/partnerka – termin odnosi się do związków tej samej płci. Partnerzy/partnerki muszą mieć ukończone 18 lat, być ze sobą co najmniej 12 miesięcy oraz szczerze planować wspólne życie na terenie Australii.

Aby uzyskać wizę partnerską do Australii należy udowodnić przed urzędem emigracji prawdziwość związku partnerskiego. Należy dostarczyć różnego rodzaju dokumenty, na podstawie których urzędnik oceni czy wiza może zostać przyznana czy nie. Oprócz weryfikacji dokumentów bardzo często równiez odbywają się rozmowy z partnerami oraz wywiad środowiskowy.

Standardowo czas oczekiwania na wizę partnerską do Australii wynosi od 5 do 10 miesięcy, aczkolwiek jeśli złożymy komplet niezbędnych dokumentów czas ten może zostać skrócony nawet do kilku tygodni, dlatego bardzo ważnym jest aby dostarczyć kompletny wniosek.

Wiza partnerska do Australii kosztuje kilka tysięcy dolarów. Całkowity koszt jej uzyskania zaczyna się w granicach 7000 AUD (wliczając opłaty urzędu imigracji, notarialne, tłumaczy, inne koszty oraz opłata za naszą pomoc).  Na koszt ten w głównej mierze składają się opłaty do różnych instytucji, opłata za naszą pomoc jest zależna od złożoności sprawy.

Firma nasza pomaga emigrantom w uzyskaniu odpowiedniej wizy partnerskiej do Australii. Proszę wypełnić poniższy formularz a nasz konsultant skontaktuje się z państwem celem przeprowadzenia wstępnej darmowej konsultacji na temat szans uzyskania wizy partnerskiej do Australii.

wiza partnerska australia

Wiza partnerska do Australii
4.7 (93.33%) 3 votes