Branża Hotelarska i Restauracyjna w Australii błaga o pracowników z za oceanu – wykwalifikowani Szefowie Kuchni potrzebni od zaraz! Nasza agencja migracyjna ma ponad 20 pozycji do obsadzenia „od zaraz”.

Wiza pracownicza sponsorowana podklasa 482.

Australijski rynek pracy (po długiej i nieubłagalnej pandemii) sporwodował, że pracodawcy dzwonią do naszej agencji i proszą o to abyśmy „ściągneli” im doświdczonych i wykwalifikowanych Szefów Kuchni. Stanowiska dla kucharzy są także dostępne, ale bardziej poszukiwani są wykwalifikowaniu (mający ukończoną szkołę lub kursy) oraz doświdczeni szefowie kuchni.

Zgłasza się do nas wiele różnych restauracji – są to duże siecowe restauracje, restauracje na terenie hoteli lub też mniejsze lokalne restauracje. Nawet jeśli restauracja jest „mniejsza” to i tak jest na tyle duża by spełnić wymagania urzędu immigracji do sponsoroania szefa kuchni (i jego rodziny, jesli takowa jest) na wizę SC 482.

Nasza agencja migracyjna znajduje się w miejscowości Noosa w tropikalnym stanie Queensland i tutaj też may bardzo dużo hotelarzy oraz restauracji, którzy znas znaja i są chętni na to aby zasponsorować odpowiednich kandydatów na wzię. Nie mniej jednak restauracje, które z nami współpracują są na terenie całej Australii. Każda z nich jest sprawdzona i musi kwaliwikować się przez urząd immigracji na procress „sponshorship visa 482”.

Wiza sponsorowana pracownicza subclass 482 dostępna dla kandydatów spełnających wszystkie wymogi (a potem w przyszłości możliwość stałego pobytu i obywatelstwa Australii).

 

WYMAGANIA:

wykształcenie: odpowiednie i kierunkowe wykształcenie (jeśli nie ma wykształcenia to co najmniej 5 lat doświdczenia zawodowego stricte na stanowisku szefa kuchni)

doświdczenie zawodowe: co najmniej 2 lata pracy na stanowisku szefa kuchni. Doświdczenie musi być udokumentowae świadectwami pracy, referencjami od pracodawcy oraz potwierdzeniem wypłat.

– zdany egzamin językowy IELTS (chyba, że kandydat posiada paszport kraju anglo-języcznego) na moziomie minimalnym 5.5 z każdej części.

 

Wynagrodzenie jest ustalane indywidulenie z każdym kandydatem i będzie zależało od jego umiejętności.

Lokalizacja jest także ustalana indywidualnie, ponieważ na dzień dzisiejszy mamy kilkanaście firm z różnych części Australii.

 

Poniżej znajduje się przykładowe opis stanowiska (proszę pamiętać, że to przykład, ponieważ mamy w ofercie ponad kilkadzieciąt różnych stanowisk)

 

SZEF KUCHNI

Wynagrodzenie: 55000 AUD – 75000 AUDD w zależności od umiejętności i doświadczenia

Znana japońska restauracja położona w samym sercu Noosa Heads.

 

Obecnie poszukujemy doświadczonego Szefa Kuchni, aby dołączył do naszego zespołu i stał się częścią wspaniałej kultury kulinarnej.

Poszukujemy zmotywowanego, towarzyskiego, niezawodnego, pracowitego Szefa Kuchni, który dołączyłby do naszego Zespołu Kuchni na stałe – możliwość otrzymania wizu sponsorowanej SC 482. Doświadczenie w kuchni japońskiej jest wysoko cenione, ale nie jest konieczne.

Obowiązki obejmują między innymi:

– Przygotowywanie i gotowanie żywności

– Rozwijanie i kierowanie zespołem kuchennym w celu konsekwentnego dostarczania wysokiej jakości żywności

– Nadzór nad operacjami kuchennymi w sposób skuteczny i na wysokim poziomie przy jednoczesnym spełnieniu celów pracowniczych

– Planowanie menu i opracowywanie nowych przepisów

– Terminowa i skuteczna obsługa wysokiej jakości żywności

– Odpowiedzialność za zarządzanie kosztami towarów i docelowymi płacami

– Planowanie i zarządzanie zmianą

– Zarządzanie zapasami, w tym zamawianie, rotacja i kontrola odpadów

– Pełna wiedza na temat wszystkich operacji i zarządzania Programem Bezpieczeństwa Żywności

– Silna etyka pracy i dbałość o szczegóły we wszystkich obszarach Twojej pracy

 

Aby odnieść sukces w tej roli, będziesz potrzebować następujących umiejętności:

 

– Budżetowanie wydatków i zarządzanie pracownikami.

– Przekazywanie instrukcji personelowi w sposób jasny i skuteczny.

– Motywowanie personelu kuchennego oraz rozwijanie konstruktywnych i opartych na współpracy relacji roboczych.

– Opracowywanie i przygotowywanie kreatywnych, ciekawych i innowacyjnych przepisów.

– Posiadanie dobrego wyczucia smaku i zapachu, aby tworzyć posiłki, które spodobają się klientom.

– Zwinność prawidłowego posługiwania się nożami i innymi narzędziami do gotowania podczas krojenia, siekania i krojenia w kostkę.

– Możliwość pracy na długie zmiany nadzorujące przygotowywanie i podawanie posiłków.

– Umiejętności zarządzania czasem w celu zapewnienia efektywności w przygotowywaniu i obsłudze posiłków.

O zwycięskim kandydacie

 

Jako zwycięski kandydat będziesz posiadać:

– Odpowiednie kwalifikacje (Cert IV w kuchni komercyjnej i dyplom z zarządzania hotelarstwem lub równoważne)

– Co najmniej 2 lata doświadczenia w pracy jako szef kuchni

– Doświadczenie w planowaniu menu

– Znajomość BHP

– Doświadczenie w budżetowaniu

– Postawa „can-do” i dążenie do przekraczania granic we wszystkim, co robisz

 

Wszyscy w Australii szukają wykwalifikowanych pracowników.
Dla tych, którzy szukają „sponsora na wzię pracowniczą” to jest najlepszy moment, bo rynek pracy jest w takim stanie, że pracodawcy dzwonią i proszą naszą agencję abyśmy znaleźli im ludzi do pracy z za oceanu. Teraz jest najlepsza szansa na wizę stałego pobytu na podstawie zawodu szefa kuchni.

Jeśli szukasz pracodawcy sponsora na wizę pracowniczą lub znasz kogoś kto szuka pracy w Australii, skontaktuj się ze mną na info{at}nowakmigration.com.au

Paulina Nowak

Nowak Migration Sunshine Coast
4/26 Sunshine Beach Road
Noosa Heads QLD 4567

Rate this post

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *